اگر در خصوص استعلام دارایی سوالی دارید
اگر در خصوص استعلام دارایی سوالی دارید
استعلام دارایی از جمله اقدامات مهمی است که به تازگی امکان انجام آن به صورت آنلاین فراهم گردیده است. به این ترتیب، افرادی که قصد آگاهی از وضعیت دارایی های خود یا سایر اشخاص را دارند، می توانند از سامانه در نظر گرفته شده جهت این امر، استفاده کنند. به طور کلی، دارایی هر فرد شامل تمامی دست آوردهای مادی و معنوی وی، طلب ها و بدهی هایی آن در طول حیاتش می باشد. برخی از دارایی ها به صورت رسمی و با ثبت محضری به نام فرد بوده و ثبت برخی دیگر با قولنامه یا سندهای عادی انجام می گیرد. نحوه گرفتن استعلام دارایی زمانی که به صورت رسمی به نام شخص ثبت شده باشد، ساده تر است. چرا که اطلاعات آن از طریق دفاتر اسناد رسمی یا سایر سازمان های مربوطه قابل دسترسی می باشد. اما زمانی که دارایی به صورت غیر رسمی و با سند عادی به نام افراد ثبت شده باشد، امکان استعلام و اطلاع از میزان آن ها تا حد زیادی دشوار خواهد بود.
به هر حال، شرایط لازم برای استعلام دارایی با کد ملی فراهم شده تا متقاضیان به سادگی بتوانند از میزان دارایی های خود یا سایر اشخاص مطلع شوند. البته دقت داشته باشید که فرایند استعلام برای دارایی های سایر افراد، تنها از طریق حکم و دستور دادگاه امکان پذیر است. چرا که دارایی افراد امری محرمانه به شمار می آید و دیگران حق دخالت در آن را ندارد. اما جهت مشاهده دارایی های شخصی جهت امورات مختلف مانند استعلام دارایی برای انتقال سند ، هیچ مانعی وجود نداشته و متقاضی می تواند در هر ساعتی از شبانه روز، با مراجعه به سامانه تعیین شده جهت این امر، اقدامات لازم را انجام دهد. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله روش ورود به سایت مربوطه و نحوه استعلام میزان دارایی ها از طریق آن را به صورت کامل بیان می کنیم تا جهت استعلام دارایی ملک با کد ملی یا موارد این چنینی دیگر، با مشکلی رو به رو نشوید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
همان طور که گفتیم، دارایی هر فرد شامل تمام دست آوردهای مادی و معنوی وی در طول حیاتش می باشد. گاهی اوقات به دلیل مختلف، ممکن است شخص یا سایر افراد تمایل به آگاهی از میزان دارایی های وی داشته باشند. در صورتی که فرد شخصا قصد استعلام دارایی خود را داشته باشد، مانعی برای انجام این کار وجود نداشته و می تواند با مراجعه به سایت تعیین شده، اقدامات لازم را انجام دهد. اما اگر سایر افراد بخواهند از میزان دارایی شخص حقیقی یا حقوقی دیگری باخبر شوند، باید حکم و دستور دادگاه را مبنی بر انجام این کار داشته باشند. در غیر این صورت، امکان استعلام وضعیت دارایی ها برای شان فراهم نخواهد بود. در این بخش قصد داریم نحوه گرفتن استعلام دارایی را به شکل غیر حضوری و از طریق سامانه مربوطه برای تان توضیح دهیم تا در صورتی که به هر دلیل نیاز به استعلام میزان دارایی هایتان داشتید، جهت انجام این کار با چالشی مواجه نشوید.
در گذشته استعلام دارایی ها تنها به صورت حضوری و از طریق مراجعه به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امکان پذیر بود. اما اکنون این سازمان هم مانند بسیاری از نهادهای بزرگ و مهم کشور، بسیاری از خدمات خود را به صورت اینترنتی ارائه می دهد. سامانه ثبت من یا درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، همان سایتی است که امکان استعلام دارایی با کد ملی را برای کاربران فراهم نموده است. متقاضیان آگاهی از وضعیت دارایی شان می توانند در هر ساعتی از شبانه روز به این سامانه مراجعه کرده و استعلامات لازم را دریافت کنند. منتهی با توجه به محرمانه بودن این امر، کد تایید لازم برای ورود به سامانه تنها بر روی شماره موبایل شخصی فرد صاحب کد ملی ارسال می شود. از این رو برای ورود به سامانه ثبت من و استعلام دارایی برای انتقال سند یا امورات این چنینی دیگر، حتما باید به خطی که به نام خودتان بوده و در این سامانه ثبت شده، دسترسی داشته باشید.
به هر حال، در صورت فراهم بودن تمامی شرایط جهت استعلام از جمله فعال بودن و دسترسی به شماره موبایل ثبت شده در سیستم، می توانید با طی کردن یک سری مراحل ساده این فرایند را انجام دهید. مراحل مورد نیاز به منظور استعلام دارایی ملک با کد ملی ، شامل موارد زیر می باشند:
همان طور که مشاهده کردید، در این بخش روش بررسی میزان دارایی های اشخاص از طریق درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را توضیح دادیم. بنابراین اکنون به راحتی می توانید استعلام دارایی ملک با کد ملی را به صورت آنلاین انجام داده و اطلاعات لازم را به دست آورید. ذکر این نکته الزامی است که انجام این کار برای سایر اشخاص تنها با رضایت کامل آن ها یا داشتن حکم و دستور دادگاه امکان پذیر می باشد.
در بسیاری از موارد ممکن است افراد قصد استعلام میزان دارایی خود یا سایر اشخاص حقیقی و حقوقی را داشته باشند. در این گونه موارد، برای استعلام دارایی خودشان مانعی وجود نداشته و می توانند از طریق سامانه ثبت من، در کوتاه ترین زمان ممکن اطلاعات مورد نیاز را به دست آورند. اما با توجه به محرمانه بودن دارایی های هر فرد، امکان استعلام آن برای دیگران وجود ندارد؛ مگر این که حکم و دستور رسمی دادگستری وجود داشته باشد. به هر حال، در بخش قبل نحوه گرفتن استعلام دارایی از طریق درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را به صورت مفصل بیان کردیم. روش انجام این کار هم بسیار ساده بوده و تنها به کد ملی نیاز خواهید داشت. اما همان طور که مشاهده کردید، جهت دریافت استعلام حتما باید ثبت نام تان را در سایت مذکور انجام داده باشید. اگر قبلا در سامانه ثبت من نام نویسی نکرده اید، جهت استعلام دارایی با کد ملی ابتدا باید این فرایند را تکمیل نمایید.
به منظور ثبت نام در این سامانه اینترنتی و استعلام میزان دارایی ها با کد ملی هم کافی است یک سری مراحل ساده را انجام دهید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز جهت نام نویسی در سامانه ثبت من، به شرح ذیل می باشند:
با انجام این اقدامات ساده، ثبت نام شما در سامانه ثبت من با موفقیت انجام شده و می توانید جهت استعلام میزان دارایی های خود یا خدمات این چنینی دیگر، از سامانه استفاده کنید. در نتیجه، برای انجام استعلامات این چنینی نیازی به مراجعات حضوری نخواهید داشت.
در بخش های قبل، نحوه گرفتن استعلام دارایی از طریق سامانه ثبت من را برای تان توضیح دادیم. بنابراین در صورت تمایل، اکنون به راحتی می توانید وارد سایت مذکور شده و اقدامات لازم جهت استعلام آنلاین را انجام دهید. با این حال، برخی افراد به اینترنت یا سامانه مربوطه دسترسی نداشته یا به هر دلیل، روش اینترنتی انجام این کار را نمی پسندند. این افراد جهت دریافت اطلاعات مربوط به دارایی های خود، راه دیگری هم پیش رو دارند که همان مراجعه حضوری به دفترخانه یا شعب مختلف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. در این شیوه هم استعلام دارایی با کد ملی امکان پذیر است. یعنی متقاضی باید با در دست داشتن کارت ملی خود، به نهادهای مذکور مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه دهد. به این ترتیب، ابتدا احراز هویت شخص با استفاده از کارت ملی انجام گرفته و در صورت تایید هویت، استعلام دارایی برای وی انجام خواهد شد. این روش نسبت به شیوه آنلاین، به زمان بیش تری نیاز دارد.
از جمله رایج ترین سوالات کاربران در رابطه با استعلام دارایی برای انتقال سند یا سایر امورات مشابه، این است که فرایند مذکور چقدر طول می کشد. به عبارت دیگر، می خواهند متناسب با زمان لازم برای استعلامات، برنامه ریزی های لازم را انجام دهند. در این رابطه باید بگوییم که زمان مورد نیاز برای استعلام میزان دارایی های اشخاص در وهله اول به نوع انجام این فرایند بستگی دارد. در صورتی با مراجعه به درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی سازمان ثت اسناد و املاک کشور استعلام دارایی ملک با کد ملی را انجام دهید، این فرایند به زمان زیادی نیاز نخواهد داشت. در واقع، پس از ثبت اطلاعات کاربری و طی کردن مراحلی که در این جا توضیح دادیم، لیست اسناد و املاکی که به صورت رسمی به نام شما ثبت شده اند، نمایش داده خواهند شد. اما اگر به صورت حضوری جهت دریافت استعلام میزان دارایی ها مراجعه کنید، بسته به ترافیک کاری دفترخانه ها و سازمان ثبت اسناد، ممکن است تا یک روز هم به طول انجامد.
از جمله دیگر موضوعات مهم در رابطه با استعلام دارایی ها، هزینه دارایی انتقال سند ملک می باشد. به عبارت دیگر، کاربران می خواهند بدانند که پس از دریافت استعلامات لازم، جهت انتقال سند ملک خود به شخص دیگر باید چه هزینه ای پرداخت نمایند. در این رابطه باید بگوییم که هزینه انتقال سند ملک به عوامل گوناگونی بستگی داشته و یک میزان ثابت نیست. به همین خاطر، این هزینه برای هر ملک متفاوت خواهد بود. با توجه به این که اکنون نحوه گرفتن استعلام دارایی ها را می دانید، قبل از هر چیز می توانید این فرایند را طی کرده و قیمت املاک خود را استخراج نمایید. چرا که ارزش معاملاتی ملک یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر هزینه انتقال سند می باشد. اما علاوه بر آن، موارد دیگری هم چون حق التحریر و حق الثبت دفاتر اسناد رسمی، مالیات بر ارزش افزوده و هزینه صدور سند الکترونیک هم باید جه محاسبه هزینه کلی انتقال سند در نظر گرفته شوند.
با توضیحاتی که تا این جای کار در مورد استعلام دارایی با کد ملی ارائه دادیم، اکنون آگاهی کاملی از این موضوع به دست آورده و به سادگی می توانید میزان دارایی های خود را استعلام بگیرید. اما باز هم هنگام انجام این فرایند، لازم است به یک سری نکات توجه داشته باشید تا دچار خطا و مشکل نشوید. در این قسمت، برخی از مهم ترین نکات استعلام دارایی برای انتقال سند را توضیح داده ایم تا جهت این امر با چالشی رو به رو نشوید. این نکات حائز اهمیت به شرح ذیل می باشند:
دارایی های هر فرد به تمامی دست آوردهای مادی و معنوی وی اطلاق می شود که به صورت رسمی به نام او ثبت شده باشد. در بسیاری از موارد، نیاز است اشخاص نسبت به استعلام میزان دارایی های خود یا سایر افراد اقدام کنند. به همین خاطر، در این جا نحوه گرفتن استعلام دارایی از طریق سامانه ثبت من را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم. در نتیجه، اشخاص در صورت نیاز می توانند به سایت مذکور مراجعه کرده و این فرایند را به شکل کاملا غیر حضوری، انجام دهند. البته دقت داشته باشید که استعلام میزان دارایی ها تنها برای خود فرد امکان پذیر بوده و دیگران شرایط انجام آن را ندارند؛ مگر این که دارای حکم و دستور رسمی دادگاه باشند. هم چنین، توجه داشته باشید که استعلام دارایی برای انتقال سند و غیره، نیاز به ثبت نام در درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دارد که نحوه نام نویسی در آن را هم به صورت مفصل بیان کرده ایم.
اگر در خصوص استعلام دارایی سوالی دارید
اگر در خصوص استعلام دارایی سوالی دارید